Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Monday, July 31, 2017

Infaq Aiskrim untuk Keceriaan Kanak2 - Pasti Al-Hikmah Kg Kijang PCB


Assalamualaikum dan selamat pagi semua..
Nak infaq sesuatu yang boleh gembirakan kanak2??
Aiskrim pun ok kan, skali makan 3-5batang sorang
Kanak2 pun suka dan gembira makan aiskrim..

Jom layan aktiviti by Katering Aiskrim Goyang Kelantan di Pasti Al-Hikmah, Kg Kijang PCB. Bawa 50batang aiskrim goyang terlajak sedap tapi 2-3batang sorang makan, sebab tak ramai pelajar.

Pasti Al Hikmah Kg Kijang


Sunday, July 30, 2017

Aiskrim Goyang dan Lokcing Memeriahkan Majlis Kesyukuran Rodi & Afifah


Alhamdulillah, selesai juga update aktiviti bergoyang sepanjang syawal. Alhamdulillah lega kalau boleh update semua aktiviti kat blog. Lepas nie blog Snek Lazat Sedap lak ye.

Yang ni baru lagi minggu lepas. Alhamdulillah 600batang aiskrim goyang terlajak sedap dan 600cucuk lokcing memeriahkan Majlis Kesyuran Rody dan Afifah di Dewan Tengku Anis Padang Tembak 22July17.

Jom layan gambar yang sempat disnap..

Pengantin yang diraikan - Rody
Pengantin diraikan - Afifah

Aiskrim Goyang di Sambutan Hari Raya Pasti Fatimah Az Zahrah


Alhamdulillah, masa sambutan hari raya di Pasti Fatimah Az Zahrah, kita sponsor aiskrim goyang terlajak sedap dan lariss. Memang terlajak lariss, skali dengan serbu habis licin 500batang Aiskrim goyang terlajak sedap.

Tapi tak cukup kakitangan (mmg tak bawa kakitangan pun, laki bini bergoyang tapi bawa anak mmg xleh nak bergoyang sepenuhnya la). Jadi aktiviti terhad la, agak lama menungu dan ada gak yang tak sabar.. Maklumlah budak2 kan.. mak ayah budak pun ada je tak sabar.. hihi. Tukang goyang kena bersabar kalau ada bisikan syaitan tu.. Aiskrim goyang memang sedap dimakan tapi bila ais dah cair, kena setting lak jadi lambat la sket 2-5min. Tapi alhamdulillah, suka sponsor tempat macam nie, cuma kena standby simpan dalam box putih awal2.

Jom la layan aktiviti sepanjang bergoyang aiskrim terlajak sedap nie.




Aiskrim Goyang terlajak sedap di Sambutan Hari Raya UMK Bachok


Maaf yer semua sebab masih update cerita aktiviti raya..

20July17 di UMK Bachok sempena Sambutan Hari Raya. Alhamdulillah, 400batang aiskrim goyang terlajak sedap selamat dijamu untuk semua student dan staff UMK

Amalan Menjemput Rezeki

kredit - http://rahsiarezekimurah.blogspot.my
Antara amalan dan zikir untuk menjemput rezeki. Peringatan untuk diri juga untuk jadikan amalan. Share dari blog rahsiarezekimurah.blogspot.my.

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah –


Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa billah (HR. At- Tabrani)
doa murah rezeki     doa rezeki    amalan murah rezeki     ayat rezeki murah    zikir rezeki murah    zikir rezeki    surah murah rezeki  murah rezeki doa murah rezeki zikir murah rezeki amalan murah rezeki selawat murah rezeki tips murah rezeki petua murah rezeki doa mustajab murah rezeki doa panjang umur murah rezeki amalan untuk murah rezeki rahsia murah rezeki murah rezeki in english amalan zikir murah rezeki tip murah rezeki doa mohon murah rezeki rezeki murah himpunan doa murah rezeki surah murahkan rezeki 20 amalan murah rezeki amalan surah murah rezeki bacaan doa murah rezeki ilmu murah rezeki doa doa murah rezeki solat murah rezeki kahwin murah rezeki doa dan amalan murah rezeki wirid murah rezeki youtube doa murah rezeki amalan dan doa murah rezeki doa murah rezeki youtube ayat murahkan rezeki surah amalan murah rezeki rezeki melimpah doa amalan murah rezeki amalan doa murah rezeki amalan amalan murah rezeki
zikir rezeki

2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin -


Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

Aiskrim Goyang & Lokcing di Sambutan Hari Raya KEM DESA PAHLAWAN


Ni kita update aktiviti sepanjang syawal aritu yang tak habis2 update lagi sebab sibuk keje dunia lain.. Insyallah akan diupdate semua aktiviti bergoyang, bakar lokcing, cendol dan abc kat blog nie. Jemput2 cuci mata ye. 
Jom layan aktitvi Aiskrim Goyang terlajak sedap dan lariss di KEM DESA PAHLAWAN, Ketereh Kelantan pada 15July17. Alhamdulillah 300batang Aiskrim Goyang habis dalam masa 2jam dan 200cucuk Lokcing aka SATE IKAN dalam masa 30min, tu abam sado kat KEM yang tolong bakarkan sebab aiskrim dah kena serbu dengan kanak2. 

Aiskrim Goyang Sedap untuk Sambutan Hari Raya Gee Pasir Pekan


Alhamdulillah, 180batang aiskrim goyang terlajak sedap dah memeriahkan Sambutan Raya rumah gee kat Pasir Pekan pada 21July17.